תיק תק, השעון מתקתק והזמן חולף, המחוגים זזים רק קדימה ואלה שמנסים להרוויח שעות אור סתם משלים את עצמם.
השנה כאמור החלטתי שבשנה הבאה אתחיל ללמוד סופסוף. עשיתי שוב פסיכומטרי, ביררתי על מוסדות לימוד וככל הנראה הכיוון כרגע הוא מכללה. גם בפגישת יעוץ הייתי ועכשיו הגיעה זמן ההחלטה. הבעיה היא כצפוי, שכדרכן של כל ההחלטות ארוכות הטווח, קשה לי להיות סגורה על עצמי לגמרי.
מה ההתלבטות אתם שואלים? (אני הוזה קולות ככל הנראה) הנה המעלות והחסרונות של שני המקצועות המיועדים, אם למישהו יש דעה בנושא אשמח לשמוע אותה.
הנדסת מכונות.
יתרונות:
- מסתמן שזהו אחד המקצועות המבוקשים כיום,
עריכה:
התחלתי לכתוב את הפוסט ב1/2 בעבודה, ופתאום קראו לי והייתי צריכה לסיים. בנתיים הבנתי שכנראה הנדסת מכונות היא אכן התחום (למרות שבעולם שלא מוכרחים להתפרנס בו הייתי לומדת משהו אחר ,כנראה). ובכל זאת נותרה השאלה הקשה השניה והיא היכן ללמוד?
כבר שיתפתי את המנהל שלי בכוונתי להתחיל ללמוד בשנה הבאה, הוא היה בעד באופן כללי אך מכיוון והוא די חדש הוא אינו בקיא בנהלים מבחינת העבודה הוא הציע שנשב בהזדמנות שנינו יחד עם חברה נוספת מהצוות שלמדה במסלול ערב ובדיוק סיימה והיא תסביר לנו בדיוק איך ומה צריך לעשות.
היום סיפרתי לה את הדברים והתחלנו לדבר על הנושא. כצפוי השיחה התגלגלה גם למסביב ומפה לשם היא הצליחה לגרום לי לשקול בשנית את עניין המכללה ועבודה. התבאסתי מהבלבול שפתאום צף לו שוב, אני רוצה להתחיל ללמוד בקרוב ובסופו של דבר אצטרך לקבל החלטות. היא אמרה שכדאי לי לכתוב את כל היתרונות והחסרונות על דף ולהחליט לפי התוצאה.
תזכורת: כשהייתי בסוף הקבע הכפוי שלי, הציעו לי תפקיד בקריה שהצריך חתימה של כמה שנים נוספות. גם אז התלבטתי ועשיתי רשימה על דף, רשימה שלפיה הייתי צריכה להשאר. הסוף הידוע הוא שהפכתי לאזרחית תוך חודש :-)
מכללה.
יתרונות:
- *מאפשר לי להשאר בעבודה הנוכחית, ולחסוך כסף.
- נשארת אצל ההורים (לפחות בהתחלה) וחוסכת דמי מחיה.
- נשארת באיזור המרכז המוכר, עם החברות והמשפחה הקרובה בסביבה.
- *מוסד לימודים קטן יותר, יחס אישי יותר מהמרצים והמתרגלים- כך פחות הם טוענים.
- *לימודים פרוסים על יותר זמן, פחות לחץ.
- מצריך מכינה קצרה יחסית של ארבעה חודשים במתמטיקה שחודשיים מתוכם הם גם של פיזיקה.
חסרונות:
- *שם ומוניטין טובים פחות מאוניברסיטה.
- *שילוב של מסלול ערב ועבודה אינו מאפשר חיי חברה סטודנטיאליים, קהל היעד במסלול ערב כנראה אינו כזה מלכתחילה.
אוניברסיטה.
יתרונות:
- *שם ומוניטין מבוססים.
- *חיי חברה מפותחים יותר (אני בונה על בן גוריון, מוסד שחיי החברה בו הם שם דבר).
- *קלות יחסית במציאת עבודה בהמשך.
חסרונות:
- *מצריך אותי להתפטר מהעבודה הנוכחית שלי בה אני מרוויחה היטב ולהיות בחוסר ודאות מבחינה כלכלית.
- *לימודים עמוסים וקשים יותר.
- מצריך מכינה של תשעה (!) חודשים.
בשני המקרים יוצא שאסיים את התואר רק ב2019, במכללה בגלל שמסלול הערב נפרס על חמש שנים ובאוניברסיטה בגלל המכינה שאני חייבת בה ושמתחילה רק באוקטובר. החסרון הנוסף הוא שהצורך במכינה שם אותי על תנאי. הסעיפים עם הכוכבית הם כאלה עם חשיבות גדולה יותר בעיני מהאחרים.
נדמה לי שהקפתי את כל הנקודות ועדיין אני לא בטוחה מה התוצאה של כל זה.
מה עושים? ויותר חשוב, מאיפה משיגים את האומץ להחליט ולבצע?
אני רק יכול להגיד לך שיש לי כמה מכרים שעשו סוויץ’ מעבודה נוחה ועצמאות כלכלית לכיוון הלימודים כסטודנט במשרה מלאה ואמרו שזהממש לא קל (ולפעמים בלתי אפשרי) לעשות את הדרך הזאת. לדעתי את צריכה לקחת זאת כאחד מהגורמים העיקריים בהחלטתך...(אלא אם יש לך אמצעים בלתי נדלים ואז תעשי מה שנראה לך יותר כיף)
השבמחקאם בשני המקומות את מסיימת את הלימודים בשנת 2019, תחשבי על זה כך- באוניברסיטה, תגורי עד שנת 2019 אצל ההורים, כי לא תוכלי לעבוד. איך זה נשמע?
השבמחקזאת ועוד, מהיכרותי עם המערכת, ניסיון בסופו של דבר חשוב יותר מהשכלה במקום זה או אחר. תואר הוא תואר, ואם תצאי ממנו עם 5 שנות ניסיון בתחום, זה יותר חשוב מאשר אם למדת באוניברסיטה או במכללה. את אולי צודקת כשזה מגיע לחיים הסטודנטיאליים, אבל השאלה איפה את ממקמת את זה בסולם העדיפויות שלך. אם גם ככה יש לך חבר כרגע ומעגל חברות סביר, ואת לא מרגישה צורך ללכת להשתולל במסיבות, לא נראה לי שזה צריך לעמוד יותר מדי בדרכך. חוץ מזה שמעגל האנשים שמגיע לתואר הזה יכול להפתיע אותך פתאום.
מאיפה משיגים את האומץ לקבל את ההחלטה? ממציאים. פשוט תירשמי, אל תחשבי על הטווח הארוך. תחשבי על זה שכביכול, את יכולה לפרוש בכל רגע מהלימודים, ובסה"כ את לא מתחייבת לשום דבר. תחליטי בעוד שנה שזה לא התאים לך, סה"כ הפסדת שנה, שום דבר לא קרה.
לתגובות כאלה לא ציפיתי, איכשהו המעגל הקרוב אלי די בעד אוניברסיטה.
השבמחקהאיש- הייתי רוצה לחשוב שיש לי אמצעים בלתי נדלים כשלמעשה חסכתי ממש לא רע שנתיים. הבעיה שלי היא גישה לכסף- גם אם אתחיל ללמוד באוניברסיטה מה שאומר פיטורין רק עוד עשרה חודשים, אתחיל להוציא פחות מעכשיו ולהתבאס על כל שקל שנראה לי מיותר. דבר נוסף, בניגוד לאיך שאתה מציג את זה לימודים ועבודה ביחד גם הם לא פשוטים ודי חוסמים לך כל אפשרות לחיי פנאי או לנשימות אוויר מיותרות. ובכל זאת, תודה על התגובה והמחשבה.
אינקוגניטו- מודה גם לך על התגובה המושקעת, אך אנא הזדהה/י שלא אחשוב בטעות שזהותך האמיתית היא במקרה האדם היחיד בעולם הזה שביקשתי ממנו באופן אישי שיכבד אותי ולא יקרא פה- סיכוי של 6,999,9999,9987,000,000,000 לטובתך ובכל זאת את/ה מתבקש/ת להענות לבקשתי.
בכלל לא אמרתי שזה קל, אבל זה מה שיאשר לך לשמור על המשך צבירת ניסיון, המשך קיום כלכלי עצמאי ובמקרה הזה המחיר יהיה העומס וזמן פנוי שיהפוך ליקר מפז. הבחור מתחתי דיבר על בן זוג ומעגל חברים, אני נוטה להסכים איתו. היה לי מאוד כיף כסטודנט מכל האווירה הסטודנטיאלית והיא אחלה בבן גוריון, מצד שני זה כל מה שהייתי במשך 4 שנים מחיי.
השבמחקנכון לרגעים אלה נדמה לי שמצאתי פתרון ביניים.
השבמחקתודה על היעוץ =)
אבל מה עם... לימודי ערב במכללה ומשרת סטודנט באותו מקום עבודה? (משרה של יומיים-שלושה)
השבמחקהרי ברור שאת כל חיי החברה המפוארים של הסטודנט הדרומי את יכולה גם למצוא במרכז.
(שיט, אני עדיין קוראת כאן)
מה לגבי אוניברסיטת ת"א? תנאי הקבלה לא בשמיים, אבל אין לי מושג איך זה מסתדר עם עבודה במשרה מלאה... ._."
השבמחקאז מה, גם אני
השבמחקאני יודעת, ראיתי שאת במנויים. לא חשבתי שאני מעניינת מספיק =P
השבמחקאמנם יש לי עוד זמן מה עד הלימודים אבל כרגע כנראה שלשם אלך.
השבמחקבעולם יפה יותר הייתי הולכת לבן גוריון.